Mijn naam is Bianca Beelen v. Nieuwenhoven. Ik heb mijn HBO-opleiding Logopedie gevolgd aan de Hogeschool Heerlen van 1991 t/m 1995. Na het behalen van mijn diploma heb ik de opleiding tot vakbekwaam audicien met succes gevolgd. Van 1999 tot 2005 heb ik gewerkt als praktijkmedewerkster in een vrije vestiging, waar ik veel ervaring heb opgedaan met verschillende doelgroepen.In 2003 ben ik gestart met mijn eigen praktijk waarin ik sinds 2006 volledig werk. Ik heb in die jaren veel ervaring opgedaan en een goede samenwerking opgebouwd met huisartsen, tandartsen, ziekenhuizen, audiologische centra, scholen, kinderdagcentra, peuterspeelzalen in de regio.
Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en ben ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit houdt in dat ik voldoe aan kwaliteitscriteria en me op de hoogte houd van nieuwe ontwikkelingen door onder andere het volgen van bij- en nascholing, deelname aan kwaliteitskring “van Horneland” en multidisciplinair overleg. Mijn uitgangspunt is om kwalitatief goede zorg te bieden in een prettige sfeer en omgeving.
Tijdens de eerste afspraak wordt de reden van de verwijzing en de aard van de klacht(en) besproken. Daarna start er een (uitgebreid) onderzoek van een of meerdere afspraken en wordt er een behandelplan opgesteld. Vervolgens wordt dit met u besproken en wordt beslist met welke frequentie de behandeling gestart wordt. Over het algemeen wordt er 1x per week een half uur behandeld.
Naar verloop van tijd wordt de frequentie aangepast aan de vorderingen. Het aantal behandelingen is per klacht en individu verschillend. Na elke afspraak worden er huiswerkopdrachten meegegeven.
Het is erg belangrijk dat er ook thuis en/of op school regelmatig aandacht besteed wordt aan de oefeningen. Dit bevordert de vooruitgang aanzienlijk!! Aan het begin en einde van de behandeling wordt er een verslag gestuurd naar de verwijzer. Indien het nodig is om eventueel andere betrokkene een verslag te sturen dient u hiervoor schriftelijk u toestemming te verlenen of het zelf te bezorgen.
Eventuele samenwerking met andere zorgverleners en / of leerkrachten gebeurt altijd in overleg met de patiënt / ouders. Meestal wordt er in de praktijk behandeld. Op indicatie van de verwijzer is echter ook behandeling aan huis mogelijk.